تورم، گرانی و افزایش روز به روز نرخ دلار تبعات سنگینی برای طبقه کارگر ایران داشته و باعث ایجاد مشکلاتی برای خانواده کارگر در تأمین نیازهای اولیه و اساسی شده است. کارشناسان معتقدند وضعیت کسب و کارها در دوران بیماری کرونا، افزایش کسری بودجه دولت، رشد فزاینده نقدینگی، روند شاخص بورس و روند صعودی نرخ ارز در اوج گرفتن تورم نقش داشته است. مطابق بررسی ها کارشناسی خط فقر برابر با ۱۰ میلیون تومان برای خانوار چهار نفره برآورد شده است این در حالی است که حداقل دستمزد فاصلهای قابل توجه را با خط فقر دارد.
رضا تازیکی، مدیر ملی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه سرمایه گذاران خارجی تمایل به فعالیت در ایران دارند گفت:دستمزد کارگرایرانی نسبت به کشورهای اطراف بسیار کمتر است به همین دلیل سرمایه گذاری در ایران مقرون به صرفه است. دستمزد کارگران در ماه حدود ۱۲۰دلار است و حتی دستمزد کارگر ایرانی از بنگلادش ارزان تر است. در حال حاضر مزیت بسیار ویژه ای برای ایران فراهم شده است،از لحاظ هزینه دستمزد، کارگر ایرانی از بنگلادش هم ارزان تر است. پیشنهادهایی از بنگلادش برای سرمایه گذاری در ایران داریم.
تازیکی اظهار داشت: خیلی از کشورها قانون گذاری کرده است که اگر کشوری به شرط صادرات مواد اولیه را به کشور دیگری ببرد و سرمایه گذاری کند و سپس محصول نهایی صادر شود, مشکلی وجود ندارد. در حال حاضر این در مناطق آزاد اجرا می شود اما باید در سرزمین اصلی هم این قانون را بگذاریم, به طور مثال به شرط ۷۰ درصد صادرات, اجازه دهیم مواد اولیه لازم؛ با تعرفه ۰ درصد وارد شود که اشتغال ایجادمی کند. رفته رفته می توان این تعرفه را افزایش داد.
وی گفت: از محل مالیات می توان درآمد برای کشور ایجاد کرد. در شرایطی که در کشور وجود دارد چون ریسک سرمایه گذاری بالا است, سرمایه گذار داخلی هم جرأت سرمایه گذاری ندارد, چه برسد به سرمایه گذار خارجی.
انتهای پیام/