جزئیات جلسه تولیدکنندگان لوازم خانگی با معاون رئیس جمهور

چند روز پیش مخبر معاون اول رئیس جمهور با حضور در بازار لوازم خانگی امین حضور در جریان وضعیت عرضه لوازم خانگی داخلی قرار گرفت و پای صحبت کسبه این بازار نشست. در این راستا امروز جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور، مسئولان وزارت صنعت و تولیدکنندگان لوازم خانگی برگزار شد تا ضمن پیگیری مطالبات فعالان بازار لوازم خانگی، راهکارهایی برای رفع این مشکلات و تقویت تولیدات داخل نیز ارائه شود.

کیوان گردان، مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در تشریح جزئیات جلسه تولیدکنندگان لوازم خانگی با مخبر معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در بازدیدی که چند روز پیش آقای مخبر از بازار لوازم خانگی امین حضور داشتند مشکلاتی از سوی کسبه و جوانان این صنف مطرح شده بود که در جلسه امروز نیز این مسائل طرح و پیگیری شد.

وی ادامه داد: در این جلسه بر لزوم توزیع به موقع لوازم خانگی به کسبه و فروشندگان تأکید شد و دغدغه فروشندگان در مورد عدم تحویل به موقع کالا و یا خرید از طریق واسطه‌ها مطرح شد.

مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت با اشاره به جهش تولید لوازم خانگی در کشور، گفت: همزمان با این جهش تولید، زیرساخت‌‌های تولید نیز توسعه یافته و مشکلاتی که برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعتگران وجود داشت، پیگیری شده است.

گردان توضیح داد: بیشترین ورق فولادی مورد نیاز صنعت لوازم خانگی، ورق فولادی سرد است که در این زمینه برای اولین‌بار عرضه اختصاصی این نوع ورق به صنعت خودروسازی و لوازم خانگی صورت گرفته و به این ترتیب رقابت قیمتی برای ورق‌های فولادی نیز از بین رفته است.

وی ادامه داد: در مورد تأمین مواد پتروشیمی به ویژه ای‌بی‌اس نیز بر اساس تیراژ تولید کارخانه‌ها تأمین این ماده پتروشیمی صورت می‌گیرد که هر سه ماه یکبار سهمیه واحدها به پتروشیمی‌ها اعلام می‌شود.

مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت تصریح کرد: همچنین برای اولین‌بار تعرفه واردات ورق‌های فولادی به کشور صفر شده و کسری ورق فولادی در صنعت لوازم خانگی برطرف شده است.

گردان با بیان اینکه از آخر امسال که ظرفیت‌های جدید تولید لوازم خانگی در کشور فعال می‌شوند، کیفیت این محصولات نیز بهتر خواهد شد، ادامه داد: رشد کیفیت لازمه صادرات است. در حال حاضر حجم واردات لوازم خانگی کشورهای همسایه ایران به ۳۷ میلیارد دلار می‌رسد که طبق برنامه‌ریزی انجام شده امیدواریم طی پنج سال بتوانیم سهم یک میلیارد دلاری از این رقم داشته باشیم.

وی افزود: سال گذشته ۱۵۰ میلیون دلار صادرات لوازم خانگی داشتیم و این رقم برای امسال ۲۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی شده است.

محمدرضا دیانی رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز در مورد جلسه امروز با معاون رئیس جمهور اظهار داشت: در جلسه امروز با معاون اول رئیس جمهور درخواست کردیم که دولت این اطمینان خاطر را به تولیدکنندگان لوازم خانگی بدهد که با برنامه‌ای بلندمدت از سرمایه‌گذاری در این صنعت حمایت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برخی کالاهای عرضه شده در کشور به اروپا نیز صادر می‌شوند، گفت: رقابت بین تولیدکنندگان لوازم خانگی بالا است و این دغدغه وجود دارد که در آینده تحت فشار مافیای واردات قرار گیرند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: در صنعت لوازم خانگی نمی‌توانیم یک شبه چشم‌مان را ببندیم و باز کنیم و قابلیت رقابت با شرکت‌های بزرگ لوازم خانگی را دارا شویم. این اتفاق نیازمند بستر سازی است.

دیانی با بیان اینکه در حال حاضر ۱.۵ میلیون دستگاه لوازم خانگی در بازار وجود دارد که هنوز به فروش نرسیده است، گفت: یک زمانی، تحریم‌ها باعث شد حتی بازار پوشک کشور نیز به هم بریزد ولی تولیدکنندگان داخلی همت کردند و محصولات ایرانی را تولید کردند و مردم طعم تحریم را نچشیدند.

وی در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی نیز گفت: ۵ یا ۱۰ شرکت از ۱۰۰ شرکت تولیدکننده لوازم خانگی در کشور، قیمت تولیداتشان را افزایش دادند که سهم عمده‌ای در بازار ندارند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: مردم باید به کالای ایرانی اطمینان کنند و تولیدکنندگان نیز این تعهد را می‌دهند که تا یک ماه پس از خرید کالا امکان مرجوع شدن آن وجود داشته باشد.

دیانی تأکید کرد: واردات لوازم خانگی نیز باید صورت گیرد تا رقابت در این صنعت وجود داشته باشد.

محمدحسین رحیمی، دبیر اتحادیه لوازم خانگی نیز در مورد وضعیت بازار لوازم خانگی کشور با اشاره به اینکه طی یک ماه اخیر آرامش خاصی بر بازار لوازم خانگی حاکم شده است، گفت: خوشبختانه قیمت کارخانه ها تغییراتی نداشته و به تبع آن، در سطح بازار هم اتفاقی نیفتاده است.

وی افزود: دو تا از کارخانه های لوازم خانگی قصد تغییر قیمت داشتند ولی با هماهنگی هایی که انجام شد صرف نظر کردند و حالا قیمت های سابق خود را دارند.

عضو هیأت رئیسه انجمن فروشندگان لوازم خانگی کشور ضمن رد گرانی لوازم خانگی بعد از انحصاری شدن در کشور تاکید کرد: از زمانی که ممنوعیت لوازم خانگی اعلام شده فعلا اتفاقی در بازار رخ نداده و طبق روال خودش جلو می رود و اصلا افزایش قیمتی در بازار نداشتیم.

وی اظهار کرد: اتحادیه لوازم خانگی، بازرسی قوی دارد و مصرف کنندگان هرجا را که فکر می کنند افزایش قیمتی وجود دارد سریعا به اتحادیه با شماره تلفن های ۶۶۷۱۷۵۴۸ الی ۴۹ اعلام کنند، ما فورا رسیدگی خواهیم کرد.

رحیمی در خصوص وضعیت خرید و فروش لوازم خانگی نیز گفت: ما هم معتقدیم قیمت لوازم خانگی بالا است و مردم توان خرید ندارند ولی گران فروشی انجام نمی شود. قیمت ها تحت کنترل سازمان حمایت از مصرف کنندگان وزارت صمت است و در حد همان قیمت ها در حال فروش است. با این حال قیمت ها بالا است و نیازمند اتخاذ تدابیری است تا باعث کاهش قیمت شود.

انتهای پیام/

https://kasbnews.com/3486