محمد راستاد بعدازظهر امروز در حاشیه مراسم روز جهانی دریانوردی اظهار داشت: ظرفیت فعلی بنادر ما ۲۶۰ میلیون تن است که این رقم تا پایان سال به ۲۸۵ میلیون تن افزایش مییابد.
وی ادامه داد: در تحریم هایی که از اردیبهشت ۹۷ آغاز شد و بخش مهمی از آنها متوجه کشتیرانی تجاری ایران بود و این موجب شد کشتیهای ما محدودیت زیادی برای ورود به بنادر دیگر کشورها پیدا کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در موضوع رفع محدودیت های بندری با تمهیداتی اندیشیده شد ناوگان کشتیرانی ما توانست به روشهای مختلف این محدودیتها را دور بزند و در تعدادی از بنادر امکان پهلوگیری پیدا کند.
راستاد درباره تمدید قرارداد اپراتوری بندر چابهار شرکت هندی گفت: قراردادی که با اپراتور هندی داریم در قالب بهرهبرداری موقت از بندر چابهار در جریان است که امید داریم به قراردادهای بلند مدت تبدیل شود.
وی اظهارداشت: از ۸۵ میلیون دلاری که قرار بود هندیها در بندر چابهار سرمایهگذاری کنند ۶ دستگاه جرثقیل آورده شده است. این موضوع نشان میدهد که هندیها قصد دارند در این قرارداد باقی بمانند و سرمایهگذاری داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اختلافات حقوقی ایران و هند در سرمایهگذاری بندر چابهار و رجوع به مراجع قضایی بین المللی توضیح داد: در همه قراردادها بندی به عنوان موارد اختلاف درج می شود که در این باره لایحه تنظیم شده است و در دستور کار مجلس قرار دارد.
راستاد اظهار کرد: مراودات ایران و هند چه به صورت واردات و صادرات و چه به صورت ترانزیت ادامه دارد.
معاون وزیر راه درباره حمله تروریستی به ناوگان جمهوری اسلامی افزود: در سالهای اخیر مزاحمتهایی برای ناوگان تجاری ما در برخی آبراههها ایجاد شد که با اقدامات پیشبینی شده خسارات چندانی متوجه ناوگان نشده و به گردونه حمل و نقل برگشت داده شدند. این حملات در دریای سرخ بوده است و عوامل آن مشخص نیست.
راستاد درباره جایگزینی مسیر دریایی در کریدور شمال جنوب به جای مسیر زمینی آذربایجان گفت: بنادر شمالی ما ۳۰ میلیون تن ظرفیت دارند که در حال حاضر یک پنجم آن مورد استفاده قرار می گیرد امکان استفاده از مسیر حمل و نقل دریایی به جای تضمینی وجود دارد.
وی اضافه کرد: شرکت جمهوری اسلامی ایران به دنبال خرید یک فروند کشتی رو-رو به صورت ملکی است تا در مسیر خزر فعال شود.
انتهای پیام/