سید محمدهادی سبحانیان در مورد اینکه برخی دارندگان اصناف و مشاغل با وجود اینکه به صورت داوطلبانه از مزایا و تسهیلات تبصره ۱۰۰ قانون مالیات اصناف و مشاغل استفاده کردهاند، اظهار داشت: بر اساس اسناد و مدارکی که از مالیات مشاغل و اصناف در قالب تبصره ۱۰۰ دریافت کردهایم، صنف طلا و جواهر، در یک سال به صورت متوسط ۱۰.۸ میلیون تومان مالیات پرداخت کردهاند.
- وکلای دادگستری میانگین ۷.۹ میلیون تومان مالیات میدهند
صنف رستوران، کافه رستوران و سلف سرویسها به صورت میانگین ۱۰.۵ میلیون تومان و وکلای دادگستری بهطور میانگین ۷.۹ میلیون تومان، بابت سال گذشته مالیات پرداختهاند.
- بنگاههای املاک میانگین ۴.۱ میلیون تومان مالیات میدهند
مالیات پزشکان بهطور میانگین برای یک سال ۳۵ میلیون تومان بوده است و بنگاههای املاک بهطور میانگین ۴.۱ میلیون تومان بابت سال گذشته مالیات پرداختند.
- آرایشگاههای زنانه میانگین ۲.۹ میلیون تومان مالیات میدهند
نمایشگاههای اتومبیل برای سال گذشته بهطور میانگین ۱۰ میلیون تومان، آرایشگاههای زنانه میانگین ۲.۹ میلیون تومان و موبایلفروشها متوسط ۳.۱ میلیون تومان، مالیات پرداختند.
- صنف لوازم خانگی متوسط ۴.۸ میلیون تومان مالیات میدهند
وی اضافه کرد: هنرمندان نیز برای سال گذشته متوسط ۲.۳ میلیون تومان، صنف لوازم خانگی بهطور میانگین ۴.۸ میلیون تومان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو بهطور میانگین ۷.۶ میلیون تومان مالیات پرداختند.
- ارقام پایین مالیاتِ بسیاری از کسبوکارها برای مردم هم جای تعجب دارد
رئیس سازمان امور مالیاتی با تأکید بر اینکه بر اساس سیاستها و قانون باید به سمت مالیات عادلانه اصناف و مشاغل حرکت کنیم، گفت: یکسری از کسب و کارها اعدادی به عنوان مالیات میپردازند که برای مردم جای تعجب است که چرا این ارقام اینقدر پایین است؛ ما باید واقعیتهای مالیاتستانی را به صورت شفاف و به درستی به مردم اعلام کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: به موجب اطلاعاتی که داریم، فعالان اقتصادی مشارکتکننده در پرداخت مالیات که اظهارنامه ارائه کردهاند، مالیات اظهارنامهای آنها نسبت به سال قبل ۳ برابر رشد کرده است و این نشان میدهد که هرچه میزان اطلاعات و دادهها بالا برود، درجه مشارکت فعالان اقتصادی در مالیات بالا میرود./