مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی با بیان این که تا کنون یک میلیون و ۲۵۱هزار و ۹۷۵نفربر اثر شیوع کرونا، مشمول بیمه بیکاری شده اند گفت: از این جمعیت، یک میلیون و ۱۶۹هزار و ۵۳۴نفر در حال دریافت بیمه بیکاری هستند.
کرونا باعث بیکاری بخشی زیادی از مشاغل در سراسر دنیا شد که ایران هم از آن مستثنا نبود, برخی آمارها حکایت از بیکاری ۶میلیون نفری در ایران دارد که بخشی از آنها بیمه نداشتند و در بخش خدمات به صورت غیررسمی فعالیت داشتند. با توجه به اینکه بخش خدمات در حوزه کرونا بیشترین آسیب را دیدند, اکثر بیکاری ها نیز در این بخش بوده است.
این نرخ بیکاری تا قبل از شیوع ویروس کرونا بودهاما بررسیها نشان میدهد بعد از شیوع ویروس کرونا اتفاقات متفاوتتری در اقتصادهای مختلف رخ داده است، بهطوری که نرخ بیکاری ایران در فصل پاییز امسال به۹.۴ درصد رسیده و اقتصاد ایران کمترین نرخ بیکاری را در ۱۴ فصل اخیر تجربه کرده است. اما علت این مسئله از آنجا ناشی می شود به دلیل افزایش جمعیت غیرفعال در دوران کرونا نرخ بیکاری کاهش یافته است.
از آنجایی که سهم شاغلین کارکن مستقل در ایران بالاست تأثیربحران کرونا در افزایش جمعیت غیرفعال و کاهش نرخ مشارکت نمایان شده است. نتایج محاسبات نشان میدهد در صورتی که افراد دلسرد شده (شاغل و بیکار ۱۳۹۸ که در بهار۱۳۹۹ غیرفعال شدهاند) همچنان در بازار کار باقی میماندند نرخ بیکاری در بهار ۱۳۹۹ به جای ۹.۸ درصد اعلام شده توسط مرکز آمار ایران به ۲۴ درصد میرسید.از آنجایی که در حال حاضر نیز نرخ بیکاری در پاییز ۹۹ حدود ۹.۴ درصد رسیده است؛ تفاوت چندانی با نرخ بیکاری در بهار ۹۹ ندارد. به عبارتی با استناد به این تحلیل مرکز پژوهش های مجلس می توان گفت, اگر جمعیت غیرفعال در پاییز ۹۹ در بازار کارباقی می ماندند و از کار دلسرد نمی شدند, نرخ بیکاری که مرکز آمار ۹.۴ درصد اعلام کرده است نزدیک به ۲۴ درصد می شد.
آمارها به صورت رسمی حکایت از این دارد که در یک سال گذشته علاالدین ازوجی، مدیر کل دفتر سیاست گذاری و اشتغال وزارت کار چندی پیش گفت: در یک سال گذشته یک میلیون نفر بیکار شدهاند، ۷۳۰هزار نفر از این تعداد بیمه بیکاری گرفتهاند.
مهدی شکوری؛ مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت تا کنون یک میلیون و ۲۵۱هزار و ۹۷۵نفربر اثر شیوع کرونا، مشمول بیمه بیکاری تشخیص داده شدهاند که از این جمعیت، یک میلیون و ۱۶۹هزار و ۵۳۴نفر در حال دریافت بیمه بیکاری هستند.
وی گفت: اعتبار پیشبینی شده در مصوبه ستاد ملی کرونا برای حمایت از بیکاران در دوره پاندمی، کمی بیش از ۳هزار میلیارد تومان بوده است که تاکنون هزار میلیارد و ۲۸۶میلیون تومان از این اعتبار تخصیص یافته و هزار میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان باقی مانده است.
مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان از اسفند ۹۸ تاکنون به دلایل مختلفی از جمله کاهش حق بیمه کارگران، امهال حق بیمه کارفرمایان و … کاهش درآمد بسیاری داشته است. اگر تاخیر در شناسایی و وصول حق بیمه ناشی از توقف و تامین اقدامات مطالبات سازمان و مواردی چون کاهش درآمد ناشی از تعطیلی و رکود فعالیتهای اقتصادی و به دنبال آن تعدیل و اخراج نیروی انسانی شاغل را هم که اضافه کنیم مبلغی بالغ بر ۲۸هزار میلیارد و ۶۶۹میلیون تومان کاهش منابع وصول داشتهایم.
شکوری در ادامه گفت: هیات وزیران مبلغ ۳۲هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای دولتی بابت پرداخت بخشی از مطالبات به سازمان واگذار کرد که از آن میزان سی درصد اعتبار تخصیص یافته که معادل ۹هزار و ۶۰۰میلیارد تومان است. اما از آنجا که بار مالی اجرای طرح ماهانه نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد تومان است این مبلغ نهایتاً کفاف ۷ ماه اجرا را خواهد داد.
انتهای پیام/