مریم طهماسبی مدیرکل آموزش بهرهبرداران و مشاغل کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: با توجه به تکالیف قانونی پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه و اهتمام مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی نظام در برنامه ششم، مبنی بر محرومیت زدایی وتوسعه مناطق مکران، برنامه توسعه منطقه با رویکرد توسعه کسب و کارهای کشاورزی محور و کارآفرینانه در منطقه مکران مورد توجه جدی قرار گرفت.
وی با اشاره به مهمترین اهداف ارائه این برنامه گفت: توسعه منطقه مکران با توجه به ظرفیت های بخش کشاورزی منطقه از طریق ارائه آموزشهای حرفه ای و شغلی، بهبود معیشت و افزایش ضریب ماندگاری ساکنین بومی در منطقه، کاهش فقر درآمدی و افزایش عدالت اجتماعی از طریق ارائه آموزشهای مهارتی، شناسایی، هدایت و مدیریت ظرفیتهای بومی و محلی در راستای توسعه پایدار کشاورزی و روستایی از جمله این اهداف است.
وی اضافه کرد: به منظور توسعه کسب و کارهای نوپا در منطقه، علاوه بر آموزش های تخصصی حوزه کشاورزی، آموزشهایی با موضوعات ارتقا مهارتهای کسب و کار، کارآفرینی، شناخت بازار، برندسازی و… در حال انجام است تا علاقمندان با شناخت بازار و اصول مشتری مداری و بازاریابی به تولید بپردازند.
در ادامه برنامه این افراد به عنوان مربیان و تسهیل گران محلی برای مردم منطقه خواهند بود و از جمله تعهدات آنان در پایان هر دوره ۳ روزه، آموزش روستاییان و سایر علاقمندان خواهد بود تا ساکنین محلی بتوانند در ادامه این آموزشها نسبت به توسعه یا ایجاد کسب و کار خود اقدام نمایند. این آموزش ها به صورت رایگان به تسهیل گران و مددکاران روستایی ارائه می شود و آنها نیز آموختههای خود را به سایرین انتقال داده و بر این اساس، دانش کاربردی در منطقه جریان خواهد یافت.
به کسب و کاری هایی که در این منطقه ایجاد می شود بر اساس طرح های صندوق کارآفرینی امید در قالب طرح هایی چون روستای بدون بیکار و هر روستا یک محصول، تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می شود و در صورت ایجاد و راه اندازی صندوق های اعتباری خرد محلی، این صندوقها نیز مورد حمایت قرار می گیرند. در این منطقه با توجه به اینکه دستگاه های مختلفی مانند کمیته امداد و ستاد اجرای امام نیز حضور دارند مشکلی برای ارائه تسهیلات مالی به مالکان کسب و کارها وجود ندارد و در صورتی که ایده ای وجود داشته باشد مورد حمایت قرار می گیرد.
انتهای پیام/