مجید افتخاری در نشست خبری پوشاک ایران در مواجهه با قاچاق، عملکردها و رویکردها، بیان کرد: مقام معظم رهبری امسال را با عنوان تولید، مانع زدایی و پشتیبانی نامگذاری کردند اما روندی که در ۹ ماه گذشته از مسوولان دولتی شاهد هستیم چیزی جز مانع گذاشتن پیش روی تولید نبوده است.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان تهران افزود: در دولت قبل مشکلات بحران آب و برق به وجود آمد و دولت جدید هم میراثدار این بحرانها است و بنابراین اقدام خاصی فعلا در جهت تولید صورت نگرفته است.
وی با اشاره به مشکلات تامین مواد اولیه گفت: بیبرنامگی در سطح وزارتخانه و بحرانهای جهانی در حوزه پنبه و نخ و افزایش قیمتی که هیچ تدبیری برای آن اندیشیده نشده است عملا مزیت رقابتی تولید کنندگان داخل را از بین میبرد و کماکان تولید کننده با انواع موانع مواجه است.
افتخاری اظهار داشت: افزایش شدید نرخ ارز و بحرانهای بوجود آمده وضع تولید را با مشکلات فراوان میکند و تولید کنندگان هر روز با مشکلات جدید مواجه میشود.
وی با اشاره به موضوع کرونا گفت: همه کشورها برای حمایت از تولید کنندگان بستههای حمایتی ارائه دادند اما در کشور ما هیچ حمایتی صورت نگرفت ضمن اینکه در مقابل از کوچکترین مطالبهای دولت در بخشهای مختلف مانند دارایی، تامین اجتماعی دریغ نکرد و همه مطالباتی را از بخش خصوصی که چند ماه تعطیل بوده است طلب کرده است.
افتخاری با اشاره به درگیری بخش صنعت قاچاق با قاچاق پوشاک استوک اظهار داشت: در دنیا تولید کنندگان سفارشاتشان را به علت بحران کرونا لغو کردند و برندهای مختلف پوشاک در دنیا کشورهای مبدا را ترک کردند و بنابراین کالاهای انباشته شده پوشاک در کشورهایی مثل بنگلادش در انبارها ماند.
عضو هیات مدیریه تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک تهران گفت: پوشاک استوک مانده در انبارها بهصورت کیلویی و به یک بیستم قیمت واقعی در تناژ عرضه میشود.
وی با اشاره به تهدید صنعت پوشاک ایران توسط کالاهای استوک گفت: واردات این پوشاک صنعت پوشاک ایران را فلج میکند.
افتخاری اظهار داشت: خطر واردات پوشاک از کشور بحران زده ترکیه نیز صنعت پوشاک ایران را تهدید میکند.
وی افزود: بهای تمام شده تولید به دلیل سیاستهای غلط افزایش چشمگیر داشته و از آن طرف نیز با واردات پوشاک قاچاق استوک مواجه هستیم و لذا صنعت پوشاک کشور شدیدا تهدید میشود.
انتهای پیام/