حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بهتازگی از ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران با اوراسیا خبر داده است وی گفت اگر ظرفیتهای کشور را در محصولات دانشبنیان، صنعت و کشاورزی به حجم موجود در مراودات تجاری با اوراسیا اضافه کنیم، ظرفیت حجم مبادلات تجاری دو طرف به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
هماکنون حجم مبادلات تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا (روسیه، بلاروس، ارمنستان، قرقیزستان و قزاقستان) ۸۵۰ میلیون دلار است که با اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی از ۵ آبان ۹۸ تا ۵ آبان ۹۹ حجم مبادلات دو طرف به ۲.۵ میلیارد دلار رسید.
موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اوراسیا که زمینهساز مذاکرات تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا شد شامل ۸۶۲ قلم کالا است که ۳۶۰ قلم ترجیحات اعطایی ما به اوراسیا و ۵۰۲ قلم هم ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است.
اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی از ۵ آبان سال گذشته آغاز شد و با پایان یافتن مدت یکساله آن در ۵ آبان سال ۹۹ اقدامات لازم برای اخذ مجوز مذاکرات تجارت آزاد ایران و اوراسیا آغاز شد که با توجه به دریافت مجوز لازم از طرفین مذاکرات تجارت آزاد از ماه آینده آغاز خواهد شد.
به گفته رضا اردکانیان وزیر نیرو کشورمان و مسئول هماهنگی و انسجامبخشی عملکرد بین دستگاهی اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتی اوراسیا، امضای موافقتنامه موقت تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا حرکتی کاملاً هوشمندانه و همجهت با روند کنونی اقتصادی جهانی بوده و با اهداف توسعه کشورمان نیز منطبق و اقدامی در تقابل با سیاستهای تحریمی ایالاتمتحده است.
یکی از نکات مورد تأکید در روابط تجاری بین ایران و اوراسیا موضوع دلار زدایی از مبادلات تجاری ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا است که دراینباره دریکی از جلسات در کشور بلاروس مطالبی مطرح شده و به گفته ایوانوویچ لازارچیک سفیر بلاروس موضوع دلار زدایی در مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا رویکردی واقعبینانه و قابل اجرا است.
به گزارش فارس، اتحادیه اقتصادی اوراسیا بهطور رسمی از ژانویه ۲۰۱۵ کار خود را آغاز کرد کشورهای عضو این اتحادیه پنج کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان هستند. هدف از تشکیل این اتحادیه اقتصادی تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه است.
با توجه به تنوع بازار و تنوع منابع موجود در کشورهای عضو این اتحادیه پیوستن به آن یک فرصت قابلتوجه برای اقتصاد ایران ایجاد میکند و میتوان از این طریق بخشی از آثار تحریمهای آمریکا علیه ایران را خنثی کرد.
انتهای پیام/