گوشیهای تاشو هنوز نتوانستهاند بهعنوان بازیگران اصلی بازار گوشیهای هوشمند خودی نشان بدهند و با وجود رشد مناسبشان، همچنان بسیاری از کاربران در خرید آنها تردید دارند. با این حال، شایعات بسیاری از قویتر شدن احتمال عرضهی یک آیفون تاشو توسط اپل در سال ۲۰۲۳ خبر میدهند که باید دید آیا این اتفاق میتواند انقلابی در بازار این نوع گوشیها ایجاد کند؟
اگر اپل اولین آیفون تاشوی خود را معرفی کند، شهرت برندش میتواند در همان سال اول بازار گوشیهای تاشو را تحت تاثیر قرار دهد و نقطهی عطفی در تاریخ این نوع از گوشیهای هوشمند باشد.
هنگامی که اپل گوشی تاشوی خود را معرفی کند، صاحبنظران از انتقادهای خود کم خواهند کرد و بیان نکات مثبت گوشیهای تاشو را در اولویت قرار خواهند داد. تحلیلگران رسانههای بزرگی مانند بلومبرگ و CNBC با محاسبهی سهم بازار اپل و افزایش ارزش سهام این شرکت، تاثیر گوشیهای تاشو بر کسبوکار تولیدکنندگان را آغاز خواهند کرد و همهی اینها در حالی خواهد بود که تا آن زمان حداقل ۵ سال از حضور گوشیهای تاشو در بازار میگذرد.
سیاست اپل در دوران مدیریت تیم کوک همواره این بوده که در همراه شدن با ترندهای جدید بازار عجله نداشته باشد و صبر کند تا بازار به بلوغ نسبی برسد و تعداد تامین کنندگان آن فناوری یا قطعهی خاص بیشتر شود و گزینههای متفاوتتری برای انتخاب داشته باشد تا بتواند محصولی کاملتر و نرم افزاری مناسب برای پشتیبانی از سناریوهای جدید را عرضه کند.
کوپرتینوییها با فضاسازی مناسب برای برند خود، به جایگاهی رسیدهاند که میتوان آنها را معادل طراحان فرانسوی و ایتالیایی دنیای مد در نظر گرفت که تولیدات دستدوز خود را با قیمتهای بسیار بالا بهفروش میرسانند، زیرا برند آنها در بازار شهرت زیادی دارد. اپل هم با همین شیوه آموختهاست چگونه محصولی با مشخصات معمولی را با قیمت یک محصول ردهبالا بهفروش برساند.
برخی معتقدند هنوز با اپل مانند یک برند لوکس مثل گوچی یا فراری رفتار نمیشود، اما دیدیم که چطور کاربران برای ایرتگز Hermes مبلغ ۴۹۹ دلار را پرداخت میکنند تنها به این دلیل که بند آن چرمی است و دوخت خاصی دارد.
البته شاید در توجیه این قیمت بالا به این اشاره شود که این محصول در همکاری با یک برند طراح مد مشهور تولید شده، اما صادقانه بگوییم اگر همکاری اپل با برندهای لوکس نباشد، باز هم محصولات این شرکت قیمت بالایی دارند. با اینحال همیشه رشد درآمدهای فصلی غول آمریکایی ما را شگفتزده میکند. اما سوال این است که اپل چطور تا این حد موفق است؟
در بیان دلایل این موفقیتها میتوان به ۴ دلیل عمده اشاره کرد:
۱- هماهنگی اکوسیستم و محصولات با کیفیت که کاربر در مرکز آن است: استیو جابز اولین کسی نبود که رایانهها را به اندازهای کوچک کرد که در جیب ما جای بگیرند، اما توانست استفاده از آنها را آسان و لذتبخش کند. اپل هم طی این سالها با پیروی از همین روش توانست محصولات جدیدی را به اکوسیستم خود اضافه کند که ویژگیهای کلیدی آنها تمرکز روی طراحی، نرم افزار و عملکرد بوده است؛ محصولاتی که تا بهحال کاملا موفق در بازار ظاهر شدهاند.
۲- وابستگی عاطفی: از ویژگیهای دیگر استیو جابز این بود که میدانست چطور بدون توضیح دربارهی مشخصات داخلی یک محصول و پنهان نگهداشتن آن از کاربران، آن محصول را بهفروش برساند. در واقع این تکنیک برانگیختن کنجکاوی کاربران راهکاری بود که سالها ادامه داشت و حتما به یاد دارید که بسیاری از مشخصات محصولات اپل مانند حافظهی رم یا ظرفیت باتری هیچگاه از سوی خود شرکت اعلام نمیشدند و بررسیهای ثانویهی رسانهها ما را به اطلاعات دقیق میرساند. این سیاست که کاربران حتی بدون دانستن مشخصات کامل باید محصول ما را بخرند و میخرند، نوعی وابستگی عاطفی را بین کاربر و برند کوپرتینوییها به نمایش میگذارد.
۳- ارضا حس وطنپرستی کاربران در دنیایی که رسانهها روزانه با تبلیغ محصولات بیشمار از همه طرف ما را احاطهکردهاند، یکی دیگر از دلایل موفقیت اپل است. دستکم نیمی از کاربران آمریکایی اکنون از آیفون استفاده میکنند. به پاسخ این سوال فکر کنید که اگر کشور شما هم شرکتی مانند اپل و با همان کیفیت را داشت، آیا هنوز بهجای محصول شرکت هموطن خود به خرید آیفون فکر میکردید؟
۴- سابقهی برند: اپل موفقترین برند دنیا در یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بازارهای بزرگ جهانی محسوب میشود. همچنین این شرکت یکی از ارزشمندترین کمپانیهایی دنیا بهشمار میآید که حتی از شرکتهای قدیمیتری مانند کوکاکولا یا شرکتهای بزرگ نفتی مانند آرامکو، در جایگاهی بالاتر ایستاده است.
تا کنون از این موضوع مطمئن شدهایم که اپل مشغول توسعهی حداقل دو مدل آیفون تاشو برای عرضه در آینده است که یکی از آنها مانند گلکسی زد فولد ۳ بهصورت کتابی باز و بسته میشود و دیگری مانند گلکسی زد فلیپ از وسط تا میشود و فعلا در خبرها با نام آیفون فلیپ از آن یاد میشود.
گفته میشود آیفون فلیپ برای عرضه در سال ۲۰۲۳ آماده خواهد شد، اما این محصول چه چیز متفاوتی را به بازار گوشیهای تاشو اضافه خواهد کرد؟
با در نظر گرفتن شایعات، انتظار داریم آیفون فلیپ به نمایشگری ۷/۶ اینچی مجهز شود که البته تا آن زمان ممکن است رقبایی مانند گلکسی زد فلیپ هم با نمایشگرهای بزرگتر راهی بازار شوند. همچنین، دربارهی باریکتر بودن این دستگاه نسبت به گوشیهای تاشوی فعلی خبر میرسد که با توجه به فاصلهی تقریبا زیاد با زمان معرفی آن، احتمالا رقبا هم در نسلهای جدید محصولات خود ضخامت را کاهش خواهند داد.
با این حساب، آیا ویژگی منحصر بهفرد دیگری وجود خواهد داشت که اپل با تکیه بر آن بتواند کاربران را مجاب کند برای خرید آیفون فلیپ قیمتی بسیار بیشتر نسبت به آیفون پرو مکس بپردازند؟ بهغیر از لوگوی آشنایی که در قاب پشتی دستگاه قرار دارد، میتوان به نرم افزار مخصوص گوشیهای تاشو فکر کرد که در طی این سالها در سکوت در حال توسعه بوده است.
چه طرفدار اپل باشید و چه نباشید، نمیتوانید منکر این واقعیت شوید که معرفی آیفون تاشو باعث شتاب گرفتن رشد بازار این گوشیها خواهد شد که نتیجهی آن در افزایش سهم این فرمفکتور در بازار مشخص خواهد شد.
با وجود حضور ۵ سالهی سامسونگ در این بازار، پس از معرفی آیفون فلیپ (یا هر نام دیگری که خواهد داشت)، بسیاری از کاربران گوشیهای تاشو را با پارامترهای اپل تعریف خواهند کرد؛ سناریویی که بارها و بارها اجرا شده، اما شاید اینبار اوضاع متفاوت باشد.
انتهای پیام/