محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در شبکه خبر با اشاره به مقابله با برخی مدعیان درمان در حوزه سلامت، اظهار داشت: حوزه سلامت طبق قانون برعهده وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی بوده و سیاستهای رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم مشخصاً در حوزه سلامت فعالان حرفهای آن را مشخص کرده است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم این است که هر فردی در ایران طبابت کند، ضمن ارزشیابی در وزارت بهداشت باید عضو سازمان نظام پزشکی بوده و شماره نظام پزشکی داشته باشد.
جهانگیری افزود: بسیاری از افراد فاقد این چنین عضویتی هستند و به صور مختلف بیان میکنند که متخصص بوده، در حالی که از لحاظ قانونی ارائه خدمات پزشکی از سوی افرادی غیر از جامعه پزشکی غیرقانونی است.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی یادآور شد: در حوزه تخصصی، کمیسیون سلامت حرفهای که متشکل از وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است، حوزه و حیطه وظایف شاغلان حرف پزشکی را مشخص میکند.
وی با اشاره به مصادیق تخلفات خارج از حوزه صلاحیت پزشکان، خاطرنشان کرد: هرگونه فعالیت در حوزه پزشکی از حوزه زیبایی تا تغذیه میتواند عوارض نامطلوبی به همراه داشته باشد، مثلاً در حوزه سلامت پیشرفته مانند کرونا و بیماری سرطان برخی خدمات انجام میدهند که این خدمات باید توسط افراد واجد صلاحیت صورت گیرد.
جهانگیری ادامه داد: این صلاحیت توسط سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت تعیین میشود و جای دیگری صلاحیت چنین کاری را ندارد.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به چگونگی رسیدگی به تخلفات حوزه پزشکی، ابراز داشت:مداخلاتی در این خصوص صورت میگیرد که توسط دادسرای نظام پزشکی، دادسرای عمومی و تعزیرات صورت میگیرد و با آن برخورد میشود.
وی یادآور شد: ما در حوزه صلاحیت حرفهای صرفا به تخصص فکر نمیکنیم و اگر فردی صلاحیت انجام کاری را در حوزه پزشکی را نداشته باشد قطعا با آن برخورد میکنیم؛ مثلاً در حوزه زیبایی، جراحان عمومی با توجه به دورهای که میگذرانند میتوانند خدماتی ارائه دهند و ما مشخص میکنیم که این افراد واجد صلاحیت هستند.
جهانگیری با اشاره به روند نظارت بر خدمات تخصصی پزشکی توسط پزشکان متذکر شد: نظارت در این حوزه توسط معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود و اگر به ما ارجاع شود با آن برخورد میکنیم، ضمن اینکه اگر شکایتی از پزشکی نزد ما صورت گیرد با آن برخورد میشود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به تبلیغات برخی افراد در حوزه پزشکی در فضای مجازی بیان داشت: هیچگونه تبلیغاتی در حوزه خدمات پزشکی، دارویی و تجهیزات پزشکی در فضای مجازی بدون اخذ مجوز از سازمان نظام پزشکی مجاز نیست و در صورت انجام آن، تخلف صورت گرفته، حتی اگر فرد صلاحیت لازم را داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه مردم نباید به تبلیغات حوزه پزشکی در فضای مجازی که فاقد مجوز لازم است توجه کنند، خاطرنشان کرد: سامانهای را راهاندازی کردیم و مجوزهای لازم در این خصوص را به صورت آنلاین ارائه میکنیم و تبلیغات در حوزه سلامت باید همراه با مجوز صورت گیرد.
انتهای پیام/