تولید ۹۵ درصد تجهیزات سامانه‌های نوین آبیاری در کشور

به گزارش کسب نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛ فریبرز عباسی افزود: برای بومی‌سازی و تولید ۵ درصد تجهیزات و لوازم وارداتی نیز برنامه داریم.

وی به واردات فیلتر‌ها و قطره چکان‌ها در سیستم‌های نوین آبیاری اشاره و پیش بینی کرد: در یک برنامه دو یا سه ساله بخشی از تجهیزات و لوازم وارداتی توسط سازندگان داخلی تولید شود.

عباسی، ارتقای کیفی سامانه‌های نوین آبیاری را از رویکرد و سیاست‌های اصلی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: ما معتقدیم در کنار توسعه کمی سیستم‌های نوین آبیاری، ارتقای کیفی هم اتفاق بیفتد تا از این ظرفیت در افزایش عملکرد تولید محصول، مصرف بهینه آب، افزایش بهره‌وری آب و تامین امنیت غذایی به بهترین شکل استفاده شود.

وی آموزش به کشاورزان، مدیران وزارتخانه و شرکت‌های فعال در حوزه تولید و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری را یکی از برنامه‌های معاونت آب و خاک در راستای ارتقای کیفی و استفاده بهینه از این سامانه‌ها برشمرد.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری گفت: بر اساس یک برنامه جامع، آموزش‌های لازم به کشاورزان برای بهره برداری و نگهداری از سامانه‌های نوین آبیاری داده می‌شود.

وی ادامه داد: بدون آموزش نمی‌توان انتظار راندمان و بهره‌وری بالا از سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی داشت.

عباسی با اشاره به فعالیت و مشارکت ۲۴۰۰ شرکت خصوصی در توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی گفت: بخش خصوصی شامل ۳۵۰ شرکت مشاور، ۱۶۰۰ پیمانکار، ۴۰۰ تولیدکننده و تامین کننده تجهیزات و لوازم سامانه‌های نوین آبیاری و تعدادی ارزیاب هستند و ضروری است آموزش‌های لازم به این شرکت‌ها برای طراحی، مشاوره، پیمانکاری، اجرا و تولید قطعات و تجهیزات داده شود.

وی افزود: برای تهیه برنامه جامع آموزشی، نیازسنجی و اولویت‌بندی انجام شده، ضمن آن که این برنامه با بهره گیری از ظرفیت‌های کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و نهاد‌های غیر دولتی از جمله انجمن ا به طور مستمر و با حداقل هزینه اجرا می‌شود.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری، نظارت مستمر بر نحوه صحیح بهره برداری و مراحل نگهداری از سامانه‌های نوین آبیاری در فصول آبیاری و فصول غیر آبیاری را از دیگر برنامه‌ها در راستای ارتقای کیفی سامانه‌های نوین آبیاری عنوان کرد و اذعان داشت: نظارت مستمر در قالب قرارداد‌هایی که استان‌ها با مشاوران و بخش خصوصی منعقد می‌کنند، انجام می‌شود.

وی ادامه داد: با نظارت‌های مستمر بر نحوه اجرا و کیفیت لوازم مصرفی، مشکلات به حداقل خواهد رسید.

انتهای پیام/

https://kasbnews.com/2769