افسانه محرابی در نشست خبری برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک، طراحی، مد، لباس و صنایع وابسته که در اتاق اصناف ایران برگزار شد، گفت: درصد زیادی از بنگاه های صنعتی پوشاک جزء صنایع کوچک و متوسط هستند که وظیفه ما حمایت ۱۰۰ درصدی از این اصناف است که طی سال های اخیر با توجه به تحریم های ظالمانه و کرونا که تمام صنعتگران کشور دچا رمشکل شده است اما تولید کنندگان در صنعت پوشاک حرکت بسیار خوبی داشته اند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ارتقای کیفیت پوشاک تولید داخلی و افزایش تقاضا برای نشانهای تجاری داخلی اظهار داشت: برای رشد بیشتر در صنعت پوشاک باید همافزایی بین دستگاههای مرتبط افزایش یابد تا مشکلات صنعت پوشاک از تهیه مواد اولیه تا سطح عرضه کاهش یابد.
محرابی اظهار داشت: عملیات اجرایی برای ارتقای صنعت پوشاک در چهار محور شکل گرفته که فراهمسازی زیرساخت مناسب برای تجمیع واحدها و احداث واحد جدید، راهاندازی سامانه لجستیک برای تأمین مواد اولیه، سامانه نحوه تولید در بنگاههای کوچک و متوسط و به هم پیوستن این واحدها و ساماندهی بازاریابی و فروش، محورهای تعیینشده برای ارتقای این صنعت به شمار میروند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: وزارت صمت در دو سال اخیر حمایتهای بسیاری از صنعت پوشاک انجام داده که از جمله آن میتوان به ممنوعیت واردات پوشاک از سال ۹۷ اشاره کرد.
وی اظهار داشت: ابلاغ دستورالعمل ماده ۱۳ و آئین نامه های مربوط به آن در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با قاچاق پوشاک را داشته ایم و بازنگری و تدوین دستورالعمل جدید برای واردات پوشاک و ایجاد شرایط برابر برای تولید داخل و تأمین مواد اولیه نیز از جمله اقدامات حمایتی از صنعت پوشاک به شمار می رود.
محرابی با بیان اینکه ترخیص مواد اولیه یکی از مهمترین مباحث مربوط به تولید است، اظهار داشت: ترخیص ۹۰ درصد مواد اولیه از گمرکات قبل از اعلامیه تأمین ارز از طرف بانک مرکزی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته برای ارتقای این صنعت است که براساس آن توانستیم اجازه این ترخیص را دریافت کنیم و همچنین حمایت از ارتقای فناوری برای افزایش تولید مواد اولیه و پوشاک از دیگر فعالیتهای انجام شده در این صنعت است.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در سال ۹۸ تولید نخ پنبه ای ظریف ۴۵ درصد افزایش تولید داشت که کمک بسیار خوبی به این صنعت می کند و در پوشاک سال ۹۸ نسبت به ۹۷ به میزان ۲۰ درصد افزایش ظرفیت داشتیم و در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به میزان ۲۵ درصد رشد را تجربه کردیم.
وی افزود: صادرات پوشاک ایرانی از ۵۰ میلیون دلار به ۱۱۳ میلیون دلار در سال ۹۹ افزایش یافته که براین اساس شاهد ۹۲ درصد رشد در صادرات پوشاک بودیم از نظر کیفی نیز ارتقا خوبی داشته ایم و با توجه به کیفیت خوب مردم تمایل به خرید برندهای داخلی را دارند.
وی گفت: از نظر طراحی و مد نیز در صنعت پوشاک اقدامات خوبی صورت گرفته است و امیدواریم با تعامل و همفکری بین وزارت صنعت و وزارت ارشاد و بخش خصوصی قدم های بسیار خوبی در این زمینه برداشته شود و ایجاد شورای عالی برندها در راستای ارتقای کیفی طراحی و مد، پوشاک داخل فعالیت بسیار مؤثری است که به مرحله اجرا رسیده است.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال داشت: این صنعت با اشتغال زایی بالا و ارزآوری خوب می توانند اثر موثر در امنیت کشور داشته باشد.
محرابی گفت: در مجموع، صنعت پوشاک در چهار سال اخیر از رشد خوبی برخوردار بوده و سعی کردیم با حمایت، آن را بهبود بخشیم.
انتهای پیام/