رئیس سازمان امور اراضی در شصت و ششمین نشست ستاد هماهنگی رفع تداخلات، صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی بیان کرد: رفع تداخلات اراضی، حدنگاری و صدور سند برای زمینهای کشاورزی مورد تأکید وزیر جهاد کشاورزی است و لازم است استانها در این زمینه نهایت تلاش را به کار گیرند.
وی افزود: اقدامات سازمان امور اراضی کشور، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پلاکمحور است و اگر رفع تداخلات در استانها به صورت بلوکی کار شده است باید تبدیل به پلاکمحور شود، در این راه همکاری هر سه دستگاه ضروری است. استانها باید با دقت بیشتری در رفع تداخلات و صدور سند اقدام کنند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: تأمین عکسهای هوایی مورد نیاز استانها در دست اقدام است و لازم است با هماهنگی با سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در تأمین این عکسها تسریع شود. اسکن پروندههای حوزه زمین بهویژه پروندههای اصلاحات ارضی و کشت موقت در سامانهها ضروری است و در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و برای پاسخگویی به استعلامات برای صدور سند و نقل و انتقالات نیاز به اسکن این پروندهها است.
طبق قانون در تصویب و بازنگری طرح هادی روستایی نیازی به کمیسیون تبصره یک ماده یک و پرداخت عوارض نیست، ولی در الحاقهای موردی نیاز به کمیسیون تبصره یک ماده یک و پرداخت عوارض است. طبق قانون اراضی کشاورزی درجه یک و دو، پارکهای جنگلی و جنگلهای دستکاشت نباید به طرح ملی جهش ملی مسکن اختصاص یابد و رعایت این موضوع برای همه استانها الزامی است.
صفدر کشاورز، معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این نشست گفت: ۷۴ درصد از اراضی کشاورزی سنددار شده است. حدود ۱۰ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۲۳۲ هکتار از اراضی کشاورزی کشور معادل ۷۴ درصد از این اراضی سنددار شدهاند. ادارههای کل ثبت اسناد و املاک کشور در اجرای رفع تداخلات اراضی با مدیریتهای امور اراضی استانها همکاری کامل داشته باشند تا این طرح با دقت و سرعت به اتمام برسد.